Home » Nieuws

Nieuws

De webshop in COVID-19 tijden

 

Ook de webshop heeft te lijden van het virus. Niet dat er hier iemand ziek is maar het heeft wel wat gevolgen voor de voortgang.

Zo lang PostNL actief blijft kunnen we bestellingen versturen. De brievenbuspost gaat dagelijks de deur uit. Pakketten met met name schaalmodellen verzamelen we zodat we niet elke dag bij het postkantoor in de rij hoeven. Ja, ook wij proberen contacten zo veel mogelijk uit te sluiten.

Dus: bestel gerust maar hou rekening met een iets langere levertijd wanneer het om producten gaat die niet door de brievenbus kunnen.

Stay safe !

Verzenden buiten Nederland

 

Per 1 januari 202 gelden er andere regels voor het verzenden van goederen naar bestemmingen buiten Nederland. Wanneer het normale portotarief gehanteerd wordt mag een enveloppe uitsluitend papier bevatten. Bevat het goederen (dus in principe ook stickers) dan moet het pakjestarief worden gehanteerd. Dat is minimaal € 7,50 binnen de EU en nog hoger daarbuiten. Berichten vertellen dat de soep niet zo heet gegeten wordt als hij wordt opgediend. We trekken ons er dus nog even niets van aan en plakken gewone postzegels. PostNL zal hier niets van vinden maar mogelijk de Belgische en andere posterijen wel. Mogelijk wordt een zending 'bestraft' met extra porto.
Wil je niet het risico op strafporto lopen, geef dan aan dat je wilt dat je bestelling als 'pakje' wordt verzonden door het artikel 'pakjeszegel' te bestellen. Je vindt het op diverse pagina's in de webshop.

Bijzondere postzegel

 

Alle bestellingen van Swedish-Connection.nl worden verzonden via PostNL.

Het frankeren doen we met een digitale postzegel als het wat zwaardere zendingen zijn. Pakjes die niet door de brievenbus passen krijgen een pakketzegel. Veel bestellingen passen in een gewone enveloppe en hebben een gewicht onder de 20 gram.

Bij PostNL kun je zg. 'persoonlijke postzegels' laten maken. Die zijn iets duurder dan gewone maar geven een persoonlijke touch aan de enveloppe. Toen vorig jaar aangekondigd werd dat de posttarieven verhoogd zouden worden, zagen we dat een persoonlijke postzegel met waarde 1 bij aankoop in 2019 iets voordeliger zou zijn dan een 'gewone' saaie postzegel in 2020.

We hebben daarop een eigen postzegel ontworpen en daar een voorraadje van besteld.

Vanaf deze week worden alle enveloppen onder 20 gram gefrankeerd met onze eigen Swedish-Connection postzegel. Een collectors item !

Nieuw in de webshop: Boeken, posters en magazines

 

Mooi op tijd voor de feestdagen konden we een verzameling interessante uitgaven aan het assortiment toevoegen.

Boeken: specialistische boeken over het merk VOLVO

Jaarboeken: de jaarboekjes die Volvo t/m 2013 uit gaf, eerst als puur jaarboek maar later met een bijzonder thema

Posters: grote posters op 70 x 100 cm met prachtige tekeningen van vele VOLVO modellen

Kalenders: in een kleine oplage gedrukte kalender voor aan de wand of op het bureau

 

Bericht voor alle verzamelaars van Volvo miniaturen

 

Per vandaag heeft Swedish-Connection.nl, in samenwerking met haar partners, volledige controle over de resterende voorraad van de Volvo Collection, voorheen geleverd door Editions Atlas.

We zijn verheugd te kunnen laten weten dat de voorraad is veiliggesteld en niet verkocht is aan een opkoper. Hierdoor hebben we voorkomen dat er sprake zal zijn van prijsdumping van deze modellen, hetgeen een aanzienlijke waardevermindering van de Volvo Collection zou hebben betekend.

Een groot deel van de collectie is nog beschikbaar en doordat wij nu zeggenschap hebben over de voorraad kunnen we de prijzen houden op het niveau dat je van Atlas gewend was. Slechts een deel van de collectie is zo schaars dat de verkoopprijs gehandhaafd blijft op het niveau dat we van de afgelopen maanden kennen. Daarnaast is er een kleine groep modellen die volledig uitverkocht zijn en waarvan de waarde wordt bepaald door vraag en aanbod.

Alle op dit moment beschikbare modellen zijn te vinden in de nieuwe webshop www.swedishconnection.nl. De voorraad zal in augustus worden aangevuld. De gedrukte folders/brochures die Atlas bij de modellen leverde zijn helaas niet meer beschikbaar maar sommige zijn er als .pdf en kunnen op aanvraag bij aankoop van een model als bestand worden verstuurd. Voor alle volledigheid, wij hebben niet Editions Atlas overgenomen en zijn op geen enkele manier aanspreekbaar voor acties van dat bedrijf in het verleden. Mocht je geïnteresseerd zijn om als wederverkoper van de modellen uit de Volvo Collection op te treden dan vragen we je je bij ondergetekende melden.

We wensen je veel plezier bij het verzamelen !

Ben Ekeler namens Swedish-Connection.nl en partners.

Ze zijn er weer

 

Lange tijd was er wel vraag maar ze waren uit het assortiment van Volvo, de lederen VOLVO sleutelhangers, mooi rondom gestikt en met een stevige ring.

Gelukkig hebben we een nieuwe bron kunnen aanboren en zijn ze weer uit voorraad leverbaar.

Nu te bestellen in de webshop voor slechts € 7,25 per stuk.

Swedish Connection neemt Dimini.ch modellen in het assortiment

 

De nieuwe producent van modelauto's Dimini.ch heeft Swedish Connection uitgekozen als distributeur van z'n miniaturen.

Het eerste model, een SAAB met Toppola camperopbouw werd tijdens Int. SAAB op 11 augustus 2019 geïntroduceerd.

Dimini modellen worden geproduceerd in een kleine oplage en zijn daarmee op voorhand al collectors items. Na de SAAB volgen modellen van Volvo waarbij zowel in schaal 1:43 als schaal 1:18 zijn toegezegd.

Alle toekomstige Dimini.ch modellen zullen in onze webshop te bestellen zijn.

Boekjes, Handleidingen, Manuals 

 

Het maakt niet uit hoe je ze noemt, ze horen bij elke auto.

Vanaf de eerste auto die geproduceerd werd was er een boekje bij waar alle functies van de auto beschreven werden. Elk knopje kreeg een uitleg en je werd verteld hoe de stoel te verstellen en waar je de zekeringen kunt vinden.

Bij veel gebruikte auto's is het boekje weggeraakt.
Gelukkig beschikken we over een aanzienlijke voorraad boekjes vanaf de Amazon t/m de XC90.
Voor slechts € 10,00 is de auto weer compleet en kun je alles over alle functie weer vinden.

Ga snel naar Manuals en kijk of het boekje voor jouw auto er nog is. op=op

Helemaal vernieuwd !

Na jaren met hetzelfde (nogal bewerkelijke en niet altijd stabiele) webshoppakket gewerkt te hebben was het tijd om over te gaan naar iets nieuws. De webshop van Swedish-Connection is helemaal in het nieuw gestoken en weer helemaal up-to-date voor de toekomst.

De belangrijkste verbeteringen zijn dat de shop nu

  • op handheld apparaten net zo makkelijk te bedienen is als op de PC,
  • dat de verzendkosten nu meteen zichtbaar zijn en
  • dat het betalingsproces is aangepast.
    Meteen na het bestellen reken je af met iDeal (voor Nederland) of Bancontact (voor België) maar je kunt nu ook PayPal gebruiken. Dat betekent dat je bestelling nu meestal dezelfde dag nog de deur uit gaat.

Gevolg van deze wisseling is wel dat je oude account buiten gebruik is. Je hoeft niet persé een account aan te maken om iets te kopen maar het is wel zo handig als je later nog eens terug wilt komen en je terug wilt kijken wat je eerder bestelde.

We hebben een duidelijke en direct toegankelijke indeling voor de verschillende productgroepen gemaakt. Zo vind je nog sneller wat je zoekt. En kun je iets toch niet vinden? Stel je vraag via het contactformulier en je krijgt snel antwoord.

Welkom in de nieuwe Swedish-Connection webwinkel !