Home » Blog » Ook voor oudere auto's zijn er liefhebbers

Ook voor oudere auto's zijn er liefhebbers

Niet voor niets zijn er zoveel merken en zoveel modellen. Niet voor niets organiseerden liefhebbers van het merk SAAB een gezamenlijke treurbijeenkomst als het merk ter zielen is. Niet voor niets zijn er merkenclubs en binnen die clubs zelfs weer clubs van liefhebbers van een bepaald model.

 

Volvo-forum.nl zou je ook zo’n club kunnen noemen. En zelfs wel de grootste club op zijn gebied. Bijna 50.000 mensen sloten zich aan om te horen bij de groep mensen die Volvo een warm hart toedragen. Mensen die met trots een auto rijden waar Volvo op staat. Mensen die voor Volvo kiezen, doen dat omdat ze daar een bepaald gevoel bij hebben.

Het kan de charme van een klassiek model als de Amazon zijn maar ook de vierkantheid van een 240 of de bling van een XC90. Volvo heeft van oudsher een degelijke reputatie. Een groot deel van de gebouwde auto’s rijdt nog steeds. Als je er op let hoeveel Volvo’s uit de 240 serie er nog dagelijks op de weg te vinden zijn, en dat vergelijkt met even oude auto’s van een willekeurig Frans of Italiaans merk, dan ligt dat niet alleen aan de degelijke bouw maar zeker ook aan de uitstraling die het merk heeft.

 

Volgend jaar vieren we de 30ste verjaardag van de introductie van de Volvo 850 (geproduceerd tussen 1991 en 1997). Je merkt dat dat model ook wat bejaarder begint te worden. Op de forums hoor je regelmatig klagen dat de auto bij verkoop ‘niets’ meer opbrengt. Voor de verkoper is dat vervelend maar het brengt de auto binnen bereik van een nieuwe doelgroep. Mensen die zo’n auto nooit nieuw zouden hebben kunnen kopen en nu de kans grijpen om toch maar in zo’n grote sterke bak te rijden. Soms zijn de verwachtingen daarbij te hoog. Een 850 is toch wat gecompliceerder dan een 240 van dezelfde leeftijd. De een kwam nieuw op de markt terwijl de ander aan z’n laatste modeljaar bezig was. Onderhoud kost daarom ook wat meer en daar vergissen die nieuwe rijders zich nog wel eens in. De auto die ze voor een habbekrats kochten wordt dan ineens toch duurder dan ze hadden verwacht.

Zoals bij elke auto is het ook bij een Volvo nodig om je er voor aankoop van te overtuigen wat je koopt. Steek je licht op bij het forum, kijk of de auto die je in een advertentie staat toe te lachen wellicht op een ‘no-go’ lijstje staat omdat de leden van het forum de geschiedenis van die auto kennen en weten wat er mee gebeurd is.

Voor de echte Volvoliefhebber is Volvo-forum.nl een manier om medeliefhebbers te ontmoeten, je Volvo-emotie te delen en is het een belangrijke bon van informatie.

 

Ben Ekeler


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.