Home » Blog » Need for Speed ?

Need for Speed ?

Begin maart komt er ineens een bericht uit de Volvo perskamer dat alle landelijke dagbladen haalt: Volvo gaat er voor zorgen dat nieuwe Volvo’s niet sneller kunnen dan 180 km/u. Op de Volvo-forum Facebookpagina breekt direct de hel los. ‘Hoe halen ze het in hun hoofd’, ‘Ik bepaal zelf wel hoe hard ik rijd’ en ‘Waar bemoeien ze zich mee’ en natuurlijk ‘Dan is dit de laatste keer dat ik een Volvo gekocht heb’.

Ikzelf heb totaal geen moeite met de beperking van de maximum snelheid. Van mijn V70 weet ik niet eens hoe snel hij kan, nog nooit geprobeerd en ook totaal geen behoefte om die limiet te gaan zoeken. In Nederland kun je die snelheid legaal alleen op een circuit rijden en zelfs bij de buren wordt het steeds moeilijker om een stuk Autobahn te vinden waar je langere tijd een hoge snelheid kunt aanhouden.
In het verleden reed ik vaak heen en weer naar Zwitserland. Op sommige stukken snelweg kon je dan wel eens een stukje 200+ rijden maar dat duurde nooit lang. Het stressniveau daarentegen bleef nog langere tijd hoog. Snel rijden is absoluut niet relax. Je wint er ook nauwelijks tijd mee. Op de 900 km naar mijn bestemming won ik er hooguit 20 minuten mee. Ik ben er dan ook al snel mee gestopt en gewoon weer teruggegaan naar 130 waar het moet en 160/170 cruisesnelheid waar het kan.

Overigens wijzen ook berichten uit andere hoek op beperking van de maximum snelheid. Racen is gewoon niet cool op de openbare weg. En als we elektrisch gaan rijden is het zelfs niet eens handig. Je batterij is veel sneller leeg dan wanneer je het wat rustiger aan doet. Of we het willen of niet, snelheidsbeperking komt er en Volvo loopt als vanzelfsprekend weer eens voorop als het om veiligheid gaat.

Immers …
Volvo for life«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.