Zo ontstond Volvo-forum.nl

We zijn in het jaar 2004. Ik was al heel lang geïnteresseerd in VOLVO. Het merk sprak me aan, ik mocht elke 2 a 3 jaar een nieuwe uitzoeken en voelde me er thuis. Toen ik op internet op zoek was naar meer mensen met dat Volvogevoel kwam ik terecht bij het Volvo850Forum dat nog niet zo heel lang daarvoor was opgericht. Ik reed op dat moment een S60 maar had al verschillende 850's en V70s versleten.
Als een beetje vreemde eend binnen die community bleek toch al snel dat ik daar met mijn S60 geaccepteerd werd. Maar helemaal 100% is het natuurlijk nooit. Alsof je je in je nette pak op het sportveld loopt.

Ik sprak daar met een goede vriend over. Hij is webdesigner en samen met hem beheerde ik www.Golfchat.nl, een forum voor Nederlandse golfers. Volgens hem was het een kleine moeite om een nieuw forum te starten en hij registreerde www.volvo-forum.nl, het forum voor álle Volvoliefhebbers voor me en zorgde er voor dat er in september 2004 een eerste opzet van een forum voor me klaar stond.

Maar dan heb je een forum maar nog geen leden. Nou dat duurde niet lang. Ik informeerde de leden van het 850 forum en enkele weken later was er de Volvo Klassieker beurs waar ik nog meer gelijkgestemden trof.

En zonder dat je er erg in hebt ben je 18 jaar verder, hebben zich meer dan 55.000 mensen aangemeld bij Volvo-forum.nl en is er een grote community van Volvoliefhebbers ontstaan. Binnen het forum is eigenlijk wel voor eenieder iets te vinden en er zijn zelf kleine groepjes ontstaan van gelijkgestemden die elkaar ook via andere wegen ontmoeten om niet alleen over Volvo maar ook over de gewone dingen van het leven te praten. Het is toch bijzonder dat een automerk zo kan verbinden.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.