• Afhalen van bestellingen alleen op afspraak.
  • Product van de maand: Safetystickers !

De oorsprong van de steigerende eland sticker

Voor de SEMA autoshow in Californië kwam iPd met een getunede versie van de toen nieuwe XC90 V8. Het toch al imposante uiterlijk van de grootste auto die VOLVO ooit gemaakt had werd nog indrukwekkender met uitgewogen optische tuning. Bij de introductie van die getunede XC90 bedachten de iPd ontwerpers als gimmick een schildje met een steigerende eland. Een Scandinavische knipoog naar het logo van het steigerend Italiaanse raspaardje. Het gele schild op de rode lak van de auto was onmiddellijk een bron van extra aandacht.

Het idee werd overgenomen en de eland kreeg z'n definitieve vorm, een steigerende eland met de neus naar links.

In Europa was die steigerende eland nauwelijks bekend, tot Swedish-Connection.nl het idee verder ontwikkelde en bedacht dat op beide zijden van de auto een schildje kon komen waarbij de eland met de neus naar voren stond. Immers, een eland wil graag zien waar hij naartoe gaat.

In de loop van de tijd werd het gamma steeds verder uitgebreid. Waar de oer-eland er in één afmeting in zwart op een gele achtergrond was, zijn er inmiddels versies in allerlei kleuren en formaten.

Door presentie op beursen en andere Volvo gerelateerde evenementen kreeg de elandsticker steeds meer volgers. De kracht van internet zorgt er voor dat er inmiddels duizenden auto's van Zweedse oorsprong mee rondrijden.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Ron van der Neut
3 jaar geleden

De overeenkomst met dat Italiaanse merk was mij al opgevallen maar ik wilde graag de herkomst van de eland sticker weten die weet ik dankzij deze site nu! bedankt. Een gelukkige Volvo C30 2.4 bezitter